tiistai 8. lokakuuta 2019

Kasvattajan päivä

Välillä sitä tulee miettineeksi, että kaikkeen sitä ryhtyy. Tässä pieni kuvallinen otos päivän kulusta.


Aamu alkaa siinä kuuden jälkeen vaavien heräillessä. Ihan ensimmäisenä nälkäiset massut kaipaavat aamupalaa.


Aamupalan jälkeen onkin jo kiire päästä ulos vessaan. Välillä aamupala jää kesken, ja sitä jatketaan sujuvasti ulkokäynnin jälkeen.


Pyykinpesukone pyörii oikeastaan koko päivän. Pikkuapurit ovat tietenkin mukana laittamassa pyykkiä pyörimään. Vaikka pentuja koitetaan viedä pihalle mahdollisimman usein, niin silti pyykättävää piisaa. Ihan ei voi mainostaa pentujen olevan viisiviikkoisina sisäsiistejä.


Meillä kun on puulämmitys, niin jossain vaiheessa pitää uuni sytyttää. Pennut ja mamma eivät enää niin lämmintä tarvitse, mutta valitettavasti kasvattaja on vilukissa. Onneksi lämmityspuuhaankin löytyy innokkaita apulaisia mukaan.


Aamupuuhailujen jälkeen pennut ottavat torkut. Hetki aikaa siirtää kuvia nettiin, vastata pentukyselyihin ja päivittää vaikka blogia. Tosin opiskelukin vaatisi panostamista...


Unien jälkeen äiskä tarjoilee mielellään välimaidot. Maitohörppyjen jälkeen menneen tietysti ulos vessailemaan, ja jos on hyvä ilma niin myös leikkimään. Ulkoilun väsyttämät pennut nukahtavat ja unien jälkeen onkin jälleen ruoan vuoro ja näin se päivä jatkuu pentujen rytmissä.


Jossain välissä myös isot kaipaavat huomiota ja lenkkiä, kelistä riippumatta. Mamma Huispa nauttii, kun pääsee välillä tuulettumaan metsän siimekseen. Tämän viikon laumaan kuuluvat Miska, Nasu, Huispa, Kira, Taini, Hilli ja Niila.


Tärkeää osa päivän ohjelmaa on myös pentujen kanssa seurustelu ja leikkiminen. Tässä työssä on mukana koko lauma.
Mummo Niila

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti